24-30 Maart 2020, wereldwijd: Internationale Actieweek ter ondersteuning van de Grote Mars van de Terugkeer en het Breken van de Blokkade

Sluit je aan bij Palestijnen in de belegerde Gazastrook voor een wereldwijde mobilisatie tijdens het tweede jubileum van de Grote Mars van de Terugkeer. Eis het recht op terugkeer voor Palestijnse vluchtelingen en een einde aan de Israëlische blokkade van Gaza.

Posters

Op 30 maart 2018 begonnen tienduizenden Palestijnen in de belegerde Gazastrook aan de Grote Mars van de Terugkeer en Breaking the Siege.

Israëls gewelddadige neerslaan van de protesten heeft een hoge tol geëist. De bezettingstroepen hebben met scherp geschoten, met traangas en met rubber beklede stalen kogels. Daarmee hebben zij 214 vreedzaam demonstrerende Palestijnen vermoord, en 18,764 gewonden gemaakt.

Desondanks zijn de eisen van de Grote Mars van de Terugkeer – een einde aan Israëls brute blokkade van de Gazastrook en het recht op terugkeer voor miljoenen Palestijnse vluchtelingen die etnisch gezuiverd zijn uit hun woonplaatsen – twee jaar later nog steeds cruciaal.

Zeven jaar nadat de Verenigde Naties voor het eerst waarschuwde dat Gaza in 2020 onleefbaar zou zijn door toedoen van Israëls blokkade, hebben de crises van elektriciteit, water, werk en voedselzekerheid nu al een kritiek punt bereikt.

Het isoleren van de Gazastrook is onderdeel van de Israëlische strategie om het Palestijnse volk te verjagen, onze samenleving te ontwrichten, en onze nationale beweging te liquideren.

Dat plan begon met de etnische zuivering van 720.000 Palestijnen in 1948 en gaat vandaag de dag verder door het gebruik van muren, checkpoints, en wegen om Palestijnse wijken en gemeenschappen te verdelen; de vernietigingen van Palestijnse huizen en instituten in Jeruzalem, de West Bank, en 1948-bezet Palestina; het roven van Palestijns land voor Israëlische nederzettingen; het arresteren van Palestijnse leiders voor politiek gevangenschap; en het buitensluiten van Palestijnse vluchtelingen van hun eigen land met dodelijk geweld.

Toch hebben wij Palestijnen nooit stilgestaan in onze legitieme strijd voor terugkeer, zelfbeschikking en nationale bevrijding, van gewapend verzet tot algemene stakingen, en van Boycot, Desinvesteren en Sancties (BDS) campagnes tot de Grote Mars van de Terugkeer.

Palestijnse vluchtelingen hebben sinds 2018, tegen alle verhoudingen in hun strijd volgehouden. We hebben kogels van de Israëlische bezetting getrotseerd met het risico op verwondingen en de dood. We doen dit voor ons recht op terugkeer naar de huizen vanuit waar we verdreven zijn door Israëlische bezettingstroepen.

Nu het tweede jubileum van de Grote Mars van de Terugkeer dichterbij komt, op 30 maart – Palestijnse Dag van het Land – roepen wij alle supporters wereldwijd op om te participeren in een internationale actieweek van 24-30 maart 2020.

1. Organiseer een activiteit voor de volgende Freedom Flotilla, die in 2020 zal uitvaren om Israëls blokkade van de Gazastrook te doorbreken.
2. Start een Boycot, Desinvesteren en Sancties campagne tegen een doelwit dat betrokken is bij Israëls schendingen van Palestijnse rechten en internationaal recht.
3. Screen een film of documentaire over Israëls misdaden tegen Palestijnse vluchtelingen en de Gazastrook en hun vrijheidsstrijd.
4. Demonstreer in solidariteit met de Grote Mars van de Terugkeer in een publieke ruimte.
5. Nodig een spreker uit om te vertellen over de Grote Mars van de Terugkeer en de bijbehorende eisen.
6. Contacteer politici in jouw land om te eisen dat zij publiekelijk Israëls misdaden tegen de Palestijnen veroordelen en concrete sancties opleggen.

We willen vragen om tijdens al jullie acties zichtbaar steun te betuigen met de Grote Mars van de Terugkeer en Breaking the Siege en onze rechtvaardige eisen.

Stuur alsjeblieft je aankondigen van evenementen, en naderhand foto’s, video’s en verslagen, naar samidoun@samidoun.net, of stuur ze naar Samidoun Palestinian Prisoner Solidarity Network op Facebook.

Op deze dag, de Internationale Dag van Solidariteit met het Palestijnse Volk, roepen wij de wereld op, alle volkeren en bewegingen, om hun steun te escaleren voor Palestina en onze eeuw-lange strijd voor nationale bevrijding.

Higher National Commission
Great March of Return and Breaking the Siege
Gaza, Palestina
29 November 2019

Posters

Leave a Comment