Dag voor Palestijnse Gevangenen 2020: Actieweek voor de bevrijding van Palestina

Click here for English

De dag voor Palestijnse gevangenen, 17 april, nadert terwijl 5.000 Palestijnse gevangenen in Israëlische gevangenissen geconfronteerd worden met de voortdurende dreiging van kolonialisme, apartheid en bezetting. Hun gezondheid en leven wordt nu ook bedreigd door de wereldwijde pandemie van het coronavirus (COVID-19). Het virus is nog gevaarlijker voor gevangenen door geïnstitutionaliseerde Israëlische medische nalatigheid. Samidoun Palestijnse Gevangenen Solidariteitsnetwerk roept alle voorstanders van gerechtigheid en bevrijding in Palestina op om zich tussen 10 en 17 april bij ons aan te sluiten voor een actieweek voor de bevrijding van alle Palestijnse politieke gevangenen!

Vandaag de dag worden er ongeveer 5.000 Palestijnen gevangen gehouden door de zionistische kolonisator, waaronder meer dan 180 kinderen, 430 administratieve gevangenen zonder aanklacht of proces en 700 zieke en zieke gevangenen, waarvan 200 met chronische en ernstige ziekten die hen nog meer gevaar opleveren wanneer COVID-19 zich door de gevangenissen verspreidt. 

Het gevangenschap van 5.000 Palestijnen is een koloniale aanval op het Palestijnse volk. Gevangenschap treft bijna elke Palestijnse familie, inclusief Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever, Jeruzalem, de Gazastrook, bezet Palestina ’48 en zelfs in ballingschap en de diaspora. Palestijnse gevangenen zijn moeders en vaders, zusters en broers, studenten en leraren, vakbondsleiders, vrouwenleiders, studentenactivisten, gemeenschapsopbouwers en vrijheidsstrijders. 

Het verdedigen van Palestijnse gevangenen en het eisen van hun onmiddellijke vrijlating is niet alleen een humanitaire noodzaak in een tijd waarin hun leven in groot gevaar is als gevolg van COVID-19. Het is ook een politieke noodzaak voor iedereen die zich bezighoudt met rechtvaardigheid in Palestina. De Palestijnse gevangenen vertegenwoordigen het Palestijnse verzet en de ware leiding van de Palestijnse bevrijdingsstrijd, opgesloten in een poging om de koloniale controle te behouden. Hun bevrijding is cruciaal voor de overwinning van het Palestijnse volk en de bevrijding van Palestina, van de rivier tot de zee. 

De strijd van de Palestijnse gevangenen – en het Palestijnse volk – is een internationalistische strijd. Zij bevinden zich elke dag in de frontlinie van de strijd voor de bevrijding, waarbij ze niet alleen geconfronteerd worden met het zionisme en de Israëlische staat, maar ook met het imperialisme en de reactionaire regimes. De strijd om Georges Ibrahim Abdallah uit de Franse gevangenis te bevrijden is een cruciaal onderdeel van deze beweging. De bevrijdingsstrijd van de Palestijnse gevangenen houdt ook verband met de strijd van Ierse republikeinse gevangenen en politieke gevangenen in de Verenigde Staten, de Filippijnen, Turkije, Egypte en overal ter wereld voor gerechtigheid en bevrijding, en met de strijd om een einde te maken aan de racistische en koloniale opsluiting. 

De wereldwijde pandemie van COVID-19 heeft nieuwe uitdagingen met zich meegebracht om de strijd te organiseren, en de Palestijnse gevangenen – en zelfs het Palestijnse volk – worden ook geconfronteerd met een ernstige aanval. Het is meer dan ooit noodzakelijk om ons te organiseren voor de Palestijnse vrijheid en onze strijdnetwerken op te bouwen, waarbij we steeds meer sociaal verbonden raken, zelfs als we fysiek ver van elkaar verwijderd zijn.

Samidoun roept alle vrienden van het Palestijnse volk, organisaties die zich bezighouden met rechtvaardigheid in Palestina en Palestijnse en Arabische gemeenschappen op om zich bij ons aan te sluiten in deze actieweek. Een reeks evenementen waaraan je kunt deelnemen staat hieronder vermeld. We moedigen je aan om eigen evenementen toe te voegen! Stuur jouw campagnes, virtuele vergaderingen en evenementen naar Samidoun via samidoun@samidoun.net of naar onze Facebook-pagina voor opname in deze lijst of tag ons op Twitter op @SamidounPP; nu, meer dan ooit, is het van cruciaal belang om onze inspanningen te verenigen om de gevangenen te steunen en samen te strijden voor de bevrijding van Palestina. 

Gebruik de afbeeldingen hier om uw steun te betuigen aan de Palestijnse gevangenen en de Palestijnse bevrijdingsstrijd! We zullen gedurende de hele week afbeeldingen, video’s, geschreven inhoud en meer delen en we moedigen je aan om deze materialen te delen. Vertalingen zijn welkom: stuur ze naar samidoun@samidoun.net.

Voor elke dag van de week hebben we de nadruk gelegd op verschillende thema’s. Volg @SamidounPP op Twitter, Samidoun op Facebook en @samidounnetwork op Instagram om inhoud te delen over deze aspecten van de Palestijnse strijd en de zaak van de gevangenen. We dringen erop aan om alle informatie en actieplannen voor Palestina en de gevangenen te delen op elke dag van de week!

Wat kun je doen?

1. Video’s en selfies zijn een geweldige manier om solidariteit uit te drukken met de Palestijnse gevangenen! Addameer Prisoner Support and Human Rights Association in Palestina heeft een oproep gedaan voor korte videoclips en ze komen van over de hele wereld binnen. Deel jouw video of selfie online met de hashtag #FreeOurPrisoners. Tag @Addameer om ervoor te zorgen dat Addameer het ziet en tag ons op @SamidounPP zodat we jouw solidariteitsinspanningen kunnen delen en een boost kunnen geven.

2. Samen met vele andere organisaties kondigen we op 17 april een Twitterstorm aan om Palestijnse gevangenen te steunen. De hashtag wordt op die dag aangekondigd voor maximale impact, maar je tweets, Facebook, Instagram en andere posts op sociale media kunnen gedurende de hele week het cruciale belang van de Palestijnse strijd benadrukken! Tweet met #FreeOurPrisoners en #LiberatePalestinianPrisoners om mensen over de hele wereld te vergezellen in het uiten van je solidariteit met gevangengenomen Palestijnen.

3. Als u deze week geen persoonlijke demonstratie of actie kunt houden, kunt u de gevangenen nog steeds steunen met een online actie of evenement! Hieronder staan ​​verschillende online meetings vermeld. Organiseer een webinar of online bijeenkomst over Palestina en de strijd van de gevangenen over Zoom, Facebook live of een platform naar keuze. Stuur jouw evenementdetails – in welke taal dan ook – naar Samidoun via samidoun@samidoun.net en we zullen ze opnemen in onze lijst met activiteiten.

4. Eis actie van het Rode Kruis. Roep het Internationale Comité van het Rode Kruis op om zijn verantwoordelijkheid te nemen en aan te dringen op de onmiddellijke vrijlating van alle Palestijnse gevangenen in Israëlische gevangenissen. Onderteken de online petitie: https://secure.waronwant.org/page/58733/

5. Doe een belactie. Overheden over de hele wereld, met name imperialistische machten en reactionaire regimes, zijn volledig medeplichtig aan Israëlische misdaden tegen de menselijkheid, waaronder het massale gevangenschap van Palestijnen. Zelfs als je een voicemail moet inspreken, bel je regeringsfunctionarissen en eis dat ze Israël onder druk zetten om Palestijnse gevangenen te bevrijden. Spreek je afkeer uit over de voortdurende steun van deze regeringen aan het Israëlische kolonialisme:

Bel tijdens de reguliere kantooruren van uw land:

• Marise Payne, minister van Buitenlandse Zaken van Australië: + 61 2 6277 7500
• Canadese minister van Buitenlandse Zaken François-Philippe Champagne: + 1-613-995-4895
• Commissaris van de Europese Unie Josep Borrell Fontelles: +32 (0) 470 18 24 05
• Winston Peters, minister van Buitenlandse Zaken van Nieuw-Zeeland: +64 4 439 8000
• Minister van Buitenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk, Dominic Raab: +44 20 7008 1500
• Amerikaanse president Donald Trump: 1-202-456-1111

6. Boycot, Desinvesteren en Sancties. Het is net zo belangrijk om Israël te boycotten bij online aankopen! Doe mee met de BDS-campagne om de medeplichtigheid van bedrijven als Hewlett-Packard en de voortdurende betrokkenheid van G4S bij Israëlische politie en gevangenissen te benadrukken. Zet een campagne op om Israëlische goederen te boycotten, leg een militair embargo op tegen Israël of organiseer rond de academische en culturele boycot van Israël.

[Tekst gaat verder onder afbeeldingen]

Actiedagen

Friday, 10 April

Theme: Day of action for sick and ill prisoners: Fighting Coronavirus and Israeli Medical Neglect

 • Join the online actions and keep tweeting and posting with #FreeOurPrisoners and #LiberatePalestinianPrisoners. Share your videos and selfies of solidarity! 
 • Join the Twitterstorm to Free Georges Abdallah! 9 am Pacific/12 pm Eastern/6 pm Europe/7 pm Palestine and Lebanon. Use the hashtag #FreeGeorgesAbdallah and tag @NBelloubet @EmmanuelMacron and @General_Aoun

Saturday, 11 April

Theme: Day of action to free Khalida Jarrar and Palestinian women prisoners

 • Join the online actions and keep tweeting and posting with #FreeOurPrisoners and #LiberatePalestinianPrisoners. Share your videos and selfies of solidarity! 

Sunday, 12 April

Theme: Day of action to free Mays Abu Ghosh, Tareq Mattar and Palestinian student prisoners

 • Join the online actions and keep tweeting and posting with #FreeOurPrisoners and #LiberatePalestinianPrisoners. Share your videos and selfies of solidarity! 

Monday, 13 April

Theme: Day of action to free Ahmad Sa’adat and all Palestinian political prisoners

 • Join the online actions and keep tweeting and posting with #FreeOurPrisoners and #LiberatePalestinianPrisoners. Share your videos and selfies of solidarity! 

Tuesday, 14 April 

Theme: Day of Action against Home Demolitions and Collective Punishment

Day of Action for International and Arab Prisoners, including prisoners in Egypt, Turkey, the Philippines and the United States 

 • Join the online actions and keep tweeting and posting with #FreeOurPrisoners and #LiberatePalestinianPrisoners. Share your videos and selfies of solidarity! 

Wednesday, 15 April 

Theme: Day of Action for Prisoners for Palestine in Arab and International Jails: Free Georges Abdallah, the Holy Land Five and fellow Palestinian prisoners

 • Join the online actions and keep tweeting and posting with #FreeOurPrisoners and #LiberatePalestinianPrisoners. Share your videos and selfies of solidarity! 
 • Participate in an online event: The International Association of Democratic Lawyers and the NLG International Committee will hold a webinar on economic sanctions and COVID-19, including among other speakers Raji Sourani of the Palestinian Centre for Human Rights. This will take place at 10 am Pacific/1 pm Eastern/7 pm Europe/8 pm Palestine. Register online here:  https://bit.ly/SanctionsWarWebinar

Thursday, 16 April 

Theme: Day of Action to free Palestinian Child Prisoners

Day of Action Against Torture and Ill-Treatment

 • Join the online actions and keep tweeting and posting with #FreeOurPrisoners and #LiberatePalestinianPrisoners. Share your videos and selfies of solidarity! 
 • Participate in an online event: Yafa Jarrar, Ghassan Abu Sitta and Tarek Loubani will speak on a webinar about COVID-19 and Palestine. 10 am Pacific/1 pm Eastern/7 pm Europe/8 pm Palestine. Event organized by University of Toronto Divest. Register online here: https://www.eventbrite.ca/e/contain-the-pandemic-free-palestine-tickets-101936476746

Friday, 17 April

Palestinian Prisoners’ Day

Saturday, 18 April

 • Samidoun will be holding a webinar on Palestinian prisoners and the struggle for freedom. 12 pm Pacific/3 pm Eastern/9 pm Europe/10 pm Palestine. Speakers TBA! Register online here: http://bit.ly/palestinianprisonersevent

Sunday, 19 April

 • NY4Palestine will host a webinar on the case of Ubai Aboudi and child prisoners in occupied Palestine at 11 am Pacific, 2 pm Eastern, 8 pm Europe, 9 pm Palestine. Register online to attend:  http://bit.ly/ImprisonedPalestiniansWebinar

Leave a Comment