Foto’s van Amsterdams protest tegen de “Steal of the Century” 7 februari

Op vrijdag 7 februari demonstreerden zo’n 150 Palestijnen en hun Nederlandse supporters op de Dam in Amsterdam tégen de “Steal of the Century” en vóór de bevrijding van Palestina. Het was het vierde protest in Nederland tegen Trump en Netanyahu’s oorlogsplan binnen een week. Het moge duidelijk zijn dat ook in Nederland de Palestijnse diaspora zich afkeert van de “Steal or the Century,” die staat voor complete Israëlische controle over Palestina, het liquideren van de Palestijnse bevrijdingsstrijd, en hardere repressie van Palestijnse gevangenen.

De meeste demonstranten waren Palestijnse jongeren. Zij maakten er, samen met hun Nederlandse leeftijdsgenoten, een levendig protest van – met muziek, dans, zang en opzwepende slogans en toespraken. Het is het bewijs dat de Palestijnse gemeenschap in Nederland de afgelopen jaren is gegroeid. En dat zij op staan voor hun collectieve recht op bevrijding, vrijheid en terugkeer.

Demonstranten droegen Palestijnse vlaggen en posters voor de bevrijding van Ahmad Sa’adat en Georges Ibrahim Abdallah. Ook werden er leuzen geroepen om Israël te boycotten en voor de vrijlating van alle Palestijnse gevangenen, waaronder Mays Abu Ghosh, Tareq Matar en Khalida Jarrar.

Het protest werd georganiseerd door Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina, Samidoun Nederland, Palestijnse Gemeenschap in Nederland, The Voice of Palestinian Students en DocP. In de middag was er ook geprotesteerd door Vrouwen in het Zwart en het Nederlands Palestina Komitee.

Samidoun Palestijnse Gevangenen Solidariteitsnetwerk sluit zich volledig aan bij de Palestijnen en demonstranten over de hele wereld die de racistische en koloniale “Deal of the Century” van Trump en Netanyahu verwerpen. Deze “deal” is een schaamteloze vertoning van settler-kolonialisme en zionisme, zonder een façade op te houden over de universele rechten van gerechtigheid, soevereiniteit en zelfbeschikking, en het internationaal recht waarvan Palestijnen constant worden uitgesloten.

We zijn zeker van de totale mislukking van dit “oorlogsplan” voor bezet Palestina (het is zeker geen vredesplan) wanneer het geconfronteerd wordt met de verenigde afwijzing door de Palestijnse en Arabische volkeren en al hun wereldwijde supporters. Toch willen we de noodzaak benadrukken om onze strijd te escaleren in de confrontatie met zionisme en imperialisme, en hun nederlaag te bewerkstelligen. Dit betekent het uitbreiden van onze campagnes voor boycot, desinvesteren en sancties (BDS) met materieel effect, het verdedigen van Palestijns verzet en vrijheid te eisen voor Palestijnse politieke gevangenen.

Op vrijdag 7 februari demonstreerden zo’n 150 Palestijnen en hun Nederlandse supporters tégen de “Steal of the Century”…

Geplaatst door Samidoun Nederland op Dinsdag 11 februari 2020

Leave a Comment