Israëlische bezettingstroepen doen invallen en arresteren het verzet tegen de annexatie: oproep tot mobilisatie in heel Palestina

Terwijl de organisatoren in Palestina zich in de vroege ochtenduren van woensdag 1 juli voorbereiden op demonstraties in Ramallah, Bethlehem, Wadi Ara, Gaza en elders, om Israëlische annexatiepogingen te stoppen, lanceerden Israëlische bezettingstroepen een reeks arrestatie-invallen tegen Palestijnse burgers op de bezette Westelijke Jordaanoever.

De Israëlische bezettingsmacht viel een aantal Palestijnse steden binnen, waaronder Ramallah, Nablus, Tulkarem en Salfit, in een poging de gehele Westelijke Jordaanoever te sluiten en Palestijnen nog verder te beroven van hun bewegingsvrijheid.

In reactie daarop benadrukte het Samidoun Netwerk in bezet Palestina via een verklaring dat deze wijdverbreide arrestatie-invallen het Palestijnse volk niet zullen terroriseren en in plaats daarvan bewijs zijn van de verwarring in de gelederen van de bezettingsmacht. Samidoun in Palestina sprak van de noodzaak om deze sluitingen te beantwoorden met lokale acties in dorpen, vluchtelingenkampen en steden en door breed deel te nemen aan de massa-acties in Ramallah, Bethlehem, Wadi Ara en de Gazastrook.

Onder degene die door Israëlische bezettingstroepen zijn ontvoerd, zitten Palestijnse studenten. Alia Abu Hajla, een student aan Bir Zeit University, werd in de vroege ochtend gearresteerd in haar ouderlijk huis in bezet Ramallah.

Palestijnse student Alia Abu Hajla, gearresteerd door bezettingstroepen op 1 juli

Medestudent aan Bir Zeit University, Amjad Ahed Samhan, een voormalige politieke gevangene voor zijn studentenactiviteiten, werd ook meegenomen door de Israëlische bezettingsmacht.

Dit gebeurde kort nadat de Israëlische bezettingsmacht Hanin Nassar in de vroege ochtend van 1 juli ontvoerde. Hanin is campagnevoerder voor Palestijnse politieke gevangenen en de vrouw van de gevangengenomen Palestijnse Rami Fadayel. Zij zijn drie van de ten minste vierentwintig Palestijnen die in bezet Palestina zijn gearresteerd door de bezettingsmacht.

Hanin Nassar, campaignevoerder voor Palestijnse gevangenen, gearresteerd door bezettingstroepen op 1 juli

Deze arrestatie-invallen vonden plaats minder dan een dag nadat Salah Hamouri, Frans-Palestijnse advocaat en voormalig politieke gevangene, werd ontvoerd door Israëlische bezettingsmacht op 30 juni in Jeruzalem. Salah Hamouri is herhaaldelijk geconfronteerd met aanvallen en voortdurende repressie – waaronder de gedwongen scheiding van zijn familie door de verbanning van zijn vrouw en kind uit Palestina. Hij werd gearresteerd bij een medisch centrum, waar hij was om een ​​verplichte coronavirus-test te ondergaan ter voorbereiding op zijn reis naar Frankrijk. Zijn vlucht naar Frankrijk was geboekt voor zaterdag 4 juli.

Frans-Palestijnse advocaat Salah Hamouri

Het Comité ter Ondersteuning van Salah Hamouri heeft opgeroepen om actie te ondernemen voor zijn vrijlating, en eist dat de Franse regering actie onderneemt om hun staatsburger te bevrijden van verder politiek gevangenschap door het Israëlische regime. In 2017 werd hij gearresteerd en dertien maanden gevangengehouden in administratieve detentie – opsluiting zonder aanklacht of proces. Dit vond toentertijd ook plaats enkele dagen voor een geplande reis naar Frankrijk om zijn vrouw en zoon te zien.

Samidoun Palestinian Prisoner Solidarity Network herhaalt de oproep van onze kameraden in Palestina om deze repressie te beantwoorden met meer acties en mobilisaties. Meer dan honderd steden organiseren evenementen en acties als onderdeel van de oproep om annexatie en kolonisatie in Palestina tegen te gaan, vooral op 1 juli, de “Dag van Woede”. We roepen op tot de onmiddellijke vrijlating van Alia Abu Hajla, Amjad Samhan, Hanin Nassar, Salah Hamouri en alle Palestijnse gevangenen die door de Israëlische bezetting worden vastgehouden. Deze arrestatie-invallen en sluitingen benadrukken – misschien wel meer dan ooit – de urgentie van wijdverbreide deelname aan al deze evenementen en acties, van New York tot Los Angeles tot Boston, Toronto, Madrid, Amsterdam, Athene, Istanbul, Berlijn en elders.Nee tegen annexatie, nee tegen zionisme! Vrijheid voor

Leave a Comment