Kom in actie: Vrijheid voor Ahmad Sa’adat en alle Palestijnse Gevangenen! 15-29 januari 2020

De Campagne voor de Bevrijding van Ahmad Sa’adat en Samidoun Palestijnse Gevangenen Solidariteitsnetwerk doen een internationale oproep aan mensen om in actie te komen tussen 15 en 29 januari 2020 voor de bevrijding van Ahmad Sa’adat en alle Palestijnse gevangenen:

Actieoproep | Kom in Actie | Sa’adat artikelen | Posters | Promotiemateriaal

Talen: Engels | Arabisch | Nederlands | Turks

We roepen alle supporters van Palestina op om met ons mee te doen tijdens de actieweken van 15 tot 29 januari 2020 voor de bevrijding van Ahmad Sa’adat en alle Palestijnse gevangenen in Israëlische gevangenissen.

Ahmad Sa’adat is de opgesloten Generaal Secretaris van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), een leider van de Palestijnse nationale bevrijdingsbeweging en een symbool van internationaal links en revolutionaire bewegingen. Hij werd op 25 december 2008 veroordeeld tot dertig jaar gevangenschap op basis van de beschuldiging een verboden organisatie te leiden en “opruiing.” De PFLP is door de Israëlische bezetting bestempeld als een “verboden organisatie,” net zoals alle andere Palestijnse politieke partij en verzetsorganisaties.

We roepen op tot internationale actie voor de bevrijding van Sa’adat, zijn kameraden en alle Palestijnse gevangenen, omdat hun gevangenschap een internationale kwestie is. In het geval van Sa’adat en zijn kameraden, markeert 2019 het achttiende jaar sinds hun gevangenzetting door de Palestijnse Autoriteit onder de “veiligheidscoördinatie” met de Israelische bezetting, een praktijk die doorgaat tot op de dag van vandaag – ten nadele van Palestijnse studenten en verzetsstrijders, die in een draaideur zitten van PA- en Israëlische gevangenissen.

Toen zij vastzaten in de PA gevangenis in Jericho, werden Sa’adat en zijn kameraden vastgehouden door Amerikaanse en Britse bewakers. Dit maakt duidelijk dat hun gevangenschap niks te maken had met de uitvoering van Palestijnse soevereiniteit. Sommige van Britse bewakers hebben eerder gediend bij het vastzetten van Ierse Republikeinse gevangenen in het bezette Noorden van Ierland.

Op 13 maart 2006 – twee maanden na de Palestijnse parlementsverkiezingen waarin Sa’adat werd verkozen en de supporters van de “veiligheidscoördinatie” stemmen verloren, terwijl de winnende verkiezingslijst “Change and Reform” toezegde PA politieke gevangenen te bevrijden – openden Israëlische bezettingstroepen de aanval op Jericho prison. De Amerikaanse en Britse bewakers hadden hun posten al verlaten in een vooropgezet plan – toch werden twee Palestijnse bewakers vermoord door de bezettingstroepen.

Ahmad Sa’adat is een Palestijn, Arabier en internationaal symbool van verzet tegen kapitalisme, racisme, apartheid en kolonisatie. Hij is een doelwit vanwege zijn politieke rol en duidelijke visie, en blijft in de gevangenis een leider van de Palestijnse gevangenen en de nationale bevrijdingsstrijd. Hij weigert om stil te zijn ondanks de onderdrukking van hem en zijn vijfduizend mede-Palestijnse politieke gevangenen. Sa’adat roept de wereldwijde supporters voor rechtvaardigheid in Palestina op om Israël te boycotten.

Sa’adats zaak benadrukt de rol van Amerikaans en Brits imperialisme in de onderwerping van het Palestijnse volk en het stelen van Palestijns land. Ook benadrukt het de ondergeschikte rol van de Palestijnse Autoriteit die vasthoudt aan “veiligheidscoördinatie” met de Israëlische bezetting die dagelijks Palestijns land, middelen en levens steelt. We merken ook op dat gevangenen van de Palestijnse bevrijdingsbeweging vastzitten in internationale gevangenissen. Specifiek Georges Ibrahim Abdallah, die al vijfendertig jaar vastzit in Frankrijk terwijl hij al sinds 1999 in aanmerking komt om vrijgelaten te worden. We ondersteunen de oproep voor hun bevrijding.

De aanval op het Palestijnse volk wordt doorgezet en intensiveert. Palestijnen in Gaza strijden om de blokkade te doorbreken, Palestijnse vluchtelingen strijden voor hun recht op terugkeer, en alle Palestijnse confronteren landconfiscatie, criminalisatie, huisvernietigingen, massale opsluiting en buitenrechtelijke executies. Israëlische straffeloosheid wordt geprezen door imperialistische politici van de Verenigde Staten tot Duitsland, en van Canada tot Nederland.

Ahmad Sa’adat en vijfduizend Palestijnse politieke gevangenen worden vastgehouden in Israëlische gevangenissen met de volledige steun en medeplichtigheid van deze regeringen. Voor ons is het cruciaal om de strijd voor hun bevrijding te internationaliseren: strijden om de gevangenen te bevrijden, voor de opbouw van de boycot-Israël campagne en de Boycot, Desinvesteren en Sancties (BDS) beweging, en een eind te maken aan de steun die Israël in staat stelt om zeventig jaar lang misdaden te plegen tegen het Palestijnse volk.

Doe met ons mee in de actieweken! Organiseer een evenement, protest, stand of een discussie op jouw campus, in jouw stad, dorp of gemeenschap. We weten dat de Zionistische staat deze Palestijnse gevangenen wil isoleren en hun het zwijgen op wil leggen – samen kunnen we helpen deze isolatie te doorbreken.

Campagne voor de Bevrijding van Ahmad Sa’adat
Samidoun Palestijnse Gevangenen Solidariteitsnetwerk
25 december 2019

KOM IN ACTIE:

  1. Organiseer evenementen, acties en protesten bij Israëlische ambassades en consulaten wereldwijd voor de vrijheid van Ahmad Sa’adat. Protesteer op pleinen en andere publieke locaties. Merk op dat deze data samenvallen met twaalf jaar sinds de bloedige Israëlische “Cast Lead” aanval op Gaza in 2008-2009 – we roepen op om beide mee te nemen in jullie evenementen! Stuur ons jullie evenementen! Gebruik dit formulier of email samidoun@samidoun.net (lees hier over voorgaande evenementen).
  2. Verspreid deze actieoproep en onderneem media-acties, zoals het posten van foto’s met posters voor de vrijheid van Ahmad Sa’adat en andere Palestijnse gevangenen. Download de posters hieronder en stuur ons jouw foto’s! Email ons op samidoun@samidoun.net of stuur ons een bericht op Facebook.
  3. Neem Ahmad Sa’adat en Palestijnse gevangenen mee in je Palestijnse solidariteit, anti-racisme, anti-imperialistische en sociale rechtvaardigheid evenementen. Neem flyers en posters mee, of deel een statement van Sa’adat als onderdeel van je programma. Laat ons weten wat je doet: email ons via samidoun@samidoun.net of stuur ons een bericht op Facebook.

Belangrijke recente artikelen en interviews door Sa’adat (in het Engels):

POSTERS

Talen: Engels | Arabisch | Nederlands | Turks

Engels

Freedom for Ahmad Sa’adat

The General Secretary of the Popular Front for the Liberation of Palestine, Sa’adat was arrested by the Palestinian Authority on 15 January 2002 and jailed under US and British guard. After a violent attack in 2006, he was kidnapped by occupation forces; he is now serving a 30-year sentence in Israeli prison.

Arabisch

الحُرّية للقائد الوطني الأسير أحمد سعدات

أحمد سعدات : الأمين العام للجبهة الشعبية لتحرير فلسطين. إعتقلته الأجهزة الأمنية الفلسطينية في مدينة رام الله يوم 15 يناير 2002 وجرى وضعه تحت حراسة أمريكية ـ بريطانية في سجن أريحا . في 14 أذار / مارس 2006 هاجمت قوات الإحتلال الإسرائيلي سجن اريحا واختطفته مع عدد من رفاقه الأسرى. وفي 25 ديسيمبر 2008 أصدرت محكمة صهيونية غير شرعية حُكمًا بالسجن ضد لمدة 30 عامًا.

Nederlands

Vrijheid voor Ahmad Sa’adat

De Generaal-Secretaris van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), Sa’adat werd door de Palestijnse Autoriteit gearresteerd op 15 januari 2002. Vervolgens werd hij bewaakt door Britse en Amerikaanse troepen. Maar na een Israëlische aanval in 2006 werd Sa’dat gekidnapt; hij zit nu een 30-jarige celstraf uit.

Turks

Ahmad Sa’adat’a özgürlük!

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi genel sekreteri Sa’adat 15 ocak 2002 tarihinde Filistin otoriteleri tarafından göz altına alındı ve ABD ve Ingiliz denetiminde tutuklandı. 2006 yılındaki şiddetli bir saldırı sonrasında işgal gücleri tarafından kaçırıldı; şu an onaylanan 30 yıllık hapis cezasından dolayı Israil hapishanesinde yatıyor.

Promotiemateriaal