Leila Khaled spreekt: Palestijnse vrouwen en Palestijns verzet zullen niet het zwijgen worden opgelegd!

Vandaag, 23 september, sloegen een aantal grote Silicon Valley-bedrijven – Zoom, Facebook en YouTube (Google) – de handen ineen met racistische, rechtse, zionistische campagnes in een poging om een ​​academisch evenement het zwijgen op te leggen: “Whose Narratives? Gender, gerechtigheid en verzet: een gesprek met Leila Khaled, ”georganiseerd door prof. Rabab Abdulhadi en prof. Tomomi Kinukawa aan de San Francisco State University. Tijdens het evenement was de Palestijnse verzetsicoon Leila Khaled te zien, samen met Rula Abu Dahou, Ronnie Kasrils, Sekou Odinga en Laura Whitehorn, allemaal voormalige politieke gevangenen.

Samidoun Palestinian Prisoner Solidarity Network sloot zich aan bij tal van organisaties die actief zijn voor sociale rechtvaardigheid en de Palestijnse zaak, om het evenement te ondersteunen en co-sponsoren van het evenement, georganiseerd door AMED Studies aan SFSU en ondersteund door de studenten van de General Union of Palestinian Students. De lastercampagne door zionistische, racistische en rechtse krachten is een essentieel onderdeel van een poging om alle communicatie te blokkeren van een vooraanstaand en alom gewaardeerd symbool van Palestijns verzet, namelijk Leila Khaled. Ondanks de aanvallen van enkele van de grootste internationale bedrijven, werd het volledige evenement opgenomen door de organisatoren en zal het voor iedereen beschikbaar worden gesteld. Palestijnse vrouwen en Palestijns verzet zullen niet worden onderdrukt!

We zullen de komende dagen acties en oproepen delen om alle verantwoordelijken voor deze aanvallen ter verantwoording te roepen.

In de context van dit evenement delen we enkele bestaande video’s van Leila Khaled, terwijl we uitkijken naar de opnames van het volledige evenment, om haar stem van verzet en bevrijding te horen. We benadrukken dat de Palestijnse strijd niet het zwijgen zal opgelegd, ondanks apartheid, imperialisme, reactionairen en medeplichtigheid van het bedrijfsleven. We moedigen iedereen aan om deze video’s zoveel mogelijk te bekijken, delen, opnieuw te uploaden en te verspreiden om duidelijk te maken dat Leila zal worden gehoord!

De annulering van het evenement door Zoom als reactie op zionistische druk en dubieuze juridische bedreigingen, roept zeer ernstige zorgen op over de bedrijfsmatifheid van de universiteit, de academische vrijheid en alle vrijheid van meningsuiting, vooral omdat duizenden universiteiten en academische instellingen in tijden van COVID-19 leren op afstand en klaslokalen hebben uitbesteed aan het bedrijf uit Silicon Valley.

De aanvallen werden geleid door een aantal repressieve juridische organisaties zoals het “Lawfare Project”, zo genoemd vanwege hun inspanningen om een ​​”legale oorlog” te voeren tegen het Palestijnse volk en de Palestijnse zaak. Deze organisaties eisen dat bedrijven zoals Zoom Palestijnen het zwijgen opleggen op basis van intimidatie, gebaseerd op Amerikaanse “antiterreur” wetten en unilaterale sancties, die op zichzelf een onrechtvaardige basis vormen voor dubieuze bedreigingen.

Na de annulering van Zoom werd het evenement door de organisatoren live gestreamd op YouTube – die snel twee streams platlegde ondanks dat er veel video’s van de Palestijnse verzetsicoon Leila Khaled op de site staan.

Terwijl de universiteit, haar studenten en wetenschappers werden aangevallen door racistische groepen, was de reactie van de San Francisco State University (SFSU) ronduit zwak. Zij legde de last van deze aanvallen, die een enorme inbreuk op de academische vrijheid proberen te maken, bij prof. Abdulhadi en Palestijnse studenten aan de Universiteit. Als reactie op de aanvallen op het evenement schreef SFSU-president Lynn Mahoney een uiterst problematisch opiniestuk in Jweekly, een publicatie die bekendstaat vanwege hun zionistische aanvallen op Palestijnse docenten en studenten aan de universiteit, en zelf meedeed aan de campagne tegen dit evenement met Leila Khaled.

In het opiniestuk merkte Mahoney op dat het evenement een kwestie van academische vrijheid is. Maar ook plaatste zij zionisme in het verlengde van het jodendom, wees zij de zorgen van Palestijnse studenten af, en noemde zij de toespraken van panelleden “weerzinwekkend” en “zeer beledigend”. Na het gedwongen tot zwijgen brengen van dit academische evenementen door een aantal grote technologiebedrijven in samenwerking met zionistische pressiegroepen, werd Mahoney genoemd als een van de aanwezigen bij een anti-Palestijnse “wake,” georganiseerd door dezelfde groepen die betrokken waren bij de repressiecampagne.

Leila Khaled in de Filipijnen, 2015

Leila Khaled spreekt bij Israeli Apartheid Week in New York City

Leila Khaled steunt vier aangeklaagde BDS-activisten in Toulouse

Leila Khaled spreekt bij een NYC evenement tegen gevangenschap

Leila Khaled roept de Griekse beweging op om te protesteren tegen Netanyahu

Leila Khaled over Palestijns revolutionair links

Leila Khaled’s speech voor een evenement in Denemarken over Jeruzalem en de Palestijnse strijd

Leave a Comment