Palestijnse jongeren- en studentenorganisaties: Het is tijd voor het “Palestijnse leiderschap” om op te stappen!

Verklaring voor ondertekening en verspreiding

Palestijnse, Arabische en internationale organisaties worden uitgenodigd om de onderstaande verklaring te ondertekenen, die opnieuw gepubliceerd zal worden met alle aanvullende ondertekenaars. Stuur een e-mail naar bayanyouth.students@gmail.com om de handtekening van uw groep of jongerenorganisatie toe te voegen.

Klik hier voor hiet statement in het Engels en Arabisch

Wij, de ondergetekende Palestijnse jongeren- en studentenorganisaties, en met ons de verenigingen, organisaties en instellingen die deze verklaring hebben ondertekend, roepen de massa’s Palestijnse jongeren en studenten in heel bezet Palestina en in ballingschap op om zich bij ons aan te sluiten voor een massaal initiatief ter promotie van de nationale ontwikkeling voor het herstel van de revolutionaire democratische benadering en een nieuwe strijdfase. De kern van dit initiatief zijn de doelen van ons Palestijnse volk: terugkeer, bevrijding en voortdurende strijd om al hun legitieme nationale doelen en ambities te bereiken, ongeacht hoe lang deze strijd ook moge duren.

De Palestijnse zaak, de heilige zaak van ons volk, de zaak van de uitgebuite volksklassen in ons Arabische thuisland en van de krachten van vrijheid in de wereld, wordt vandaag de dag bedreigt om te worden ontworteld uit het bewustzijn en de herinnering van ons volk en onze natie. De rechten van ons volk worden overal onderworpen aan verdraaiingen en repressie. Niets zal onze zaak beschermen tegen de verwoestende liquidatiepogingen, behalve de geest en het lichaam van ons volk, de wil van de toegewijde, patriottische en revolutionaire jeugd en de standvastigheid van onze vrouwen, arbeiders en boeren.

Daarom roepen we vandaag ons Palestijnse volk op, met name de jonge Palestijnse generaties, om het beleid en de standpunten te verwerpen die worden vertegenwoordigd door de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas en zijn cohort, en om te bevestigen dat het leiderschap van de Palestijnse Autoriteit ons volk niet vertegenwoordigt en buiten de rangen staat van onze nationale strijd. We roepen ons geweldige volk ook op om deze populaire opvatting te vertalen naar de grootste, verenigde en massale coalitie om de rampzalige fase van Oslo en alle bijbehorende effecten te overwinnen.

We nodigen u uit om massaal deel te nemen aan de omverwerping van het programma van het zogenaamde “Palestijnse leiderschap,” dat is gebaseerd op een pad van overgave en capitulatie. De dagen van dit corrupte pad zijn geteld na meer dan 40 jaar marketing van het project van een fantoomstaat. Deze politieke klasse, die ons volk alleen maar schande en rampspoed heeft gebracht, probeert de bestuurlijke autonomie op de bezette Westelijke Jordaanoever om te zetten in het einde van onze bevrijdingsstrijd. Het geld van deze klasse wordt verpand aan de bewakers van de bezetting, aan “economische vrede”, en aan normalisatieprojecten. Het is voor ons volk absoluut noodzakelijk om deze klasse te isoleren en hun plannen te verslaan op de pleinen, en in de straten, fabrieken, boerderijen, universiteiten en scholen binnen en buiten bezet Palestina.

We confronteren het Amerikaanse, zionistische en reactionaire beleid dat de rechten van ons volk bedreigt, in een tijd waarin het vijandige liquidatieproject hun pogingen om onze nationale bevrijdingsstrijd de kop in te drukken intensiveert. In tijden van dagelijkse aanvallen op de politieke gevangenen in de bezettingsgevangenissen, en te midden van het schenden van alle natuurlijke- en mensenrechten van ons volk in de kampen, wordt stilte medeplichtigheid, verraad, en een vorm van onderwerping en mislukking.

De tijd is gekomen dat deze capitulerende leiders vertrekken uit het Muqata-hoofdkwartier in Ramallah; om deze verslagen klasse te isoleren, die collaboreert met de zionistische entiteit en de CIA en deelneemt aan het collectief straffen van ons volk in Gaza, die families berooft van hun martelaren en gevangenen berooft van hun rechten, die samen met de bezettingsmacht het fundament van onze samenleving onderdrukt: het nationale verzet en haar voorhoede van jongeren en studenten.

De nederlaag van het Oslo-project en het isolement van Mahmoud Abbas en co is haalbaarder en realistischer dan ooit, ondanks alle wapens en middelen die de vijanden van het Palestijnse volk gebruiken om de Autoriteit te steunen. Het cruciale element in deze langdurige historische strijd is de rol van de volksmassa’s en hun vermogen om het revolutionaire project op te bouwen vanaf de basis, vanuit het diepst van onze geschiedenis en onze militante erfenis van strijd, vanuit de baarmoeder van onze Palestijnse gemeenschappen in alle volkswijken, buurten, kampen, ​​steden en dorpen.

We roepen u op om het verzet en de nationale volksinitiatieven te verbreden en intensiveren tijdens de Week van de Palestijnse Strijd, 15-22 mei 2020. Dit is de eerste stap in het aankondigen van een nieuwe fase van strijd onder de slogan: Palestina Dag – de Dag van Terugkeer en Bevrijding. Laat de geschiedenis getuige zijn van de misdaad, de Nakba die voortduurt sinds 1947-48. En laat de geschiedenis tegelijkertijd getuige zijn van het voortdurende Palestijnse verzet dat doorgaat tot de overwinning, ondanks alle offers en vele jaren van strijd.

Nee tegen het pad van capitulatie en liquidatie! Nee tegen het project van de “zelfbesturende regering” en “administratieve autonomie!”

Ja tegen het pad van terugkeer en bevrijding. Ja tegen het verzet en intifada tot de overwinning!

Stuur een e-mail naar bayanyouth.students@gmail.com om de handtekening van uw groep of jongerenorganisatie toe te voegen.

Eerste ondertekenaars:

 • Samidoun Palestinian Prisoner Solidarity Network
 • HIRAK: Palestinian Youth Mobilization – Germany
 • Palestinian Youth Movement (PYM)
 • “Sada” Movement – Jerusalem- occupied Palestine 
 • Al-Awda, the Palestine Right to Return Coalition / North America
 • Palestinian Arab Cultural Center \Rio Grande de Sol, Brazil المركز الثقافي العربي- الفلسطيني/ ساو بولو، البرازيل 
 • Unione Democratica Arabo-Palestinese (UDAP)- Italy  الاتحاد الديمقراطي العربي الفلسطيني- إيطاليا 
 • Democratic Palestine Committees\ Brazilلجان فلسطين الديموقراطية- البرازيل
 • مركز النّقب للأنشطة الشبابيّةAl Naqab Center for Youth Activities
 • Palestinian Chess Forum- Shatila refugee camp الملتقى الفلسطيني للشطرنج- مخيم شاتيلا
 • AlKarama-Palestinian Women Movement in Spain حركة نساء فلسطين الكرامة في إسبانيا
 • Centro Cultural e Politico Al Janiah\Brazil  مركز الجانية الثقافي والسياسي\البرازيل
 • Brazilian Arab Palestinian Society – Corumba\ Brazil 
 • Students for Justice in Palestine at John Jay College 
 • Students for Justice in Palestine at Butler University
 • GUPS SFSU
 • Within Our Lifetime – United for Palestine
 • Canada Palestine Association
 • Palestinian Student Association at Wilfrid Laurier University/ Canada
 • Palestine Solidarity Collective at York University
 • Palestine Solidarity Group at University of Windsor
 • Solidarity for Palestinian Human Rights at McMaster University
 • Midwest Students for Justice in Palestine
 • Handala Coalition of Michigan
 • Palestinian Cultural Club – Beirut / LebanonPalestinian Arab Cultural Club\ Lebanon

Leave a Comment