Solidariteit met gearresteerde Turkse, Koerdische en Griekse activisten in Athene

Samidoun Palestijnse Gevangenen Solidariteitsnetwerk spreekt onze zorgen uit over tientallen activisten van het Anti-Imperialististische Front die zijn gearresteerd tijdens huisinvallen en politieaanvallen in Athene. Hoewel er wordt gesproken over het belang van publieke gezondheid, en sociale interactie tot een minimum beperkt moet worden, heeft de politie op donderdag 19 maart een grootschalige inval gedaan in kantoren en appartementen in de Atheense wijk Exarcheia. De invallen zijn gericht tegen het Solidariteitscomité voor Politieke Gevangenen in Turkije en Koerdistan, en tegen het Anti-Imperialistische Front.

De Griekse en Turkse staten zijn met elkaar in conflict en gebruiken nationalistische retoriek die migranten en vluchtelingen in gevaar brengt en zetten hun zoektocht naar veiligheid in als een wapen. Ondertussen gaan beide staten door met hun “antiterroristische” samenwerking die zich vooral richt op linkse en progressieve organisaties. We zien dat de Turkse regering meer overeenkomsten sluit met Griekenland om politiek actieve migranten te onderdrukken. Tegelijkertijd is in Turkse gevangenissen een groeiende protestbeweging van hongerstakers die een einde aan de repressie eist.

Tijdens de invallen werden minimaal 26 en maximaal 35 mensen gearresteerd, waaronder een Griekse kameraad van het Anti-Imperialistische Front. Ze werd samen met een aantal Turkse en Koerdische activisten gearresteerd toen ze het gebied betrad en een video (zie hieronder) maakte. Ze zei, “Onze kameraden strijden altijd tegen kapitalisme en fascisme en dat is waarom ze een doelwit zijn voor de Turkse regering, voor de Griekse regering en voor imperialisme.”

Anti Imperialistische Front und Halkin Sesi TV

Polizeioperation in Griechenland/Athen auf die Anti imperialist Front Mitarbeitern und "Halkin Sesi TV Mitarbeiter, die die Stimme von Mustafa Kocak in die Welt tragen. Es wurden Insgesamt 35 Personen festgenommen.POLICE OPERATION in Greece/Athen of Anti Imperialist Front employees and "Halkin Sesi Tv" employees who give the Voice of Grup Yorum and Mustafa Kocak to the World. 35 people's were arrested.

Geplaatst door Süryani Halk Meclisleri op Donderdag 19 maart 2020

De politie viel twee kantoren en één appartement binnen van Turkse Koerdische linkse politieke vluchtelingen, waarvan sommigen lijden aan het Wernicke-Korsakoff syndroom door hongerstakingen in Turkije. Alle gearresteerden worden nog steeds vastgehouden, waaronder mensen met serieuze fysieke beperkingen.

Deze aanvallen komen enkele weken nadat het Anti-Imperialistische Front een groot internationaal forum organiseerde over politieke gevangenen en anti-imperialistische strijd in Athene, waarin Samidoun activisten uit Griekenland en Nederland deelname. Het forum benadrukte de zaken van Ahmad Sa’adat en Georges Abdallah naast die van politieke gevangenen wereldwijd. De activisten zijn ook actief in campagnes voor politieke gevangenen in Turkije, voornamelijk Mustafa Koçak en Grup Yorum bandleden.

Het kader van “antiterrorisme” is meerdere malen gebruikt om Turkse en Koerdische linkse migranten en vluchtelingen lastig te vallen, vast te zetten en te deporteren. Vele van hen worden in Turkije blootgesteld aan zware politieke vervolgingen. Dit soort aanvallen hebben niet enkel plaatsgevonden in Griekenland, maar ook in Duitsland en andere Europese landen.

Samidoun Palestijnse Gevangenen Netwerk verklaart zich volledig solidair met de gearresteerde kameraden in Griekenland en we sluiten ons aan bij de roep voor hun onmiddellijke vrijlating. We eisen vrijheid voor alle politieke gevangenen in Europa die een doelwit zijn vanwege hun toewijding aan gerechtigheid en bevrijding.

Leave a Comment